FEHÉRBOROKHOZ AJÁNLOTT UVAFERM ÉLESZTŐK
UVAFERM DANSTIL A Megbízható, gyors, killer aktív, gyümölcsös fehérborokat erjesztő élesztő
UVAFERM BC Masszív, robusztus élesztő, killeraktív, nagy alkoholtolerancia
UVAFERM SC Glicerin- és észtergazdag illatos fehérborok.
UVAFERM CM  Gyümölcsös, illat- és zamatgazdag fehérborok kiváló élesztője.
UVAFERM CEG Komplex, illatos, gyümölcsös, hosszú ideig friss fehérborok. A rizlingek élesztője.
UVAFERM SVG Bogyós gyümölcs - fekete ribizli, málna, egres - illatú elegáns fehérborok
UVAFERM VRB YSEO Érett, túlérett szőlőből érlelt jellegű fehérborok, illetve Szamorodni erjesztésére
UVAFERM SLO Citrusos, körtére, dinnyére egzotikus gyümölcsökre emlékeztető illatú fehérborok robusztus élesztője
UVAFERM ALB Telt, kerek, gyümölcsös, ausztrál típusú fehérborokat erjesztő élesztő. 10-15 % almasavat alkohollá alakító élesztő.
UVAFERM CGC-62 YSEO Gliceringazdag, nagyon illatos, erjedési észteres fehérborok. Aromafelszabadítás és kiemelten magas észteretermelés. Tutti-fruttis fehérborok
UVAFERM 228 Illatos, aromatikus, elegáns fajtajellegű fehérborok. Primer aroma felszabadítás. Minden fajtánál a fajtajelleget erősítő élesztő!
Uvaferm HPS YSEO Illatban visszafogottabb, nagyon telt, -kerek, -komplex fehérborok. Nagyon magas poliszaharidtermelés.
Level 2TM Egy speciális Toluraspora delbrueckii és egy hozzá legjobban illő Saccharomyces cerevisiae kombinációjával kialakított starterkultúra, mely élesztők egymás utáni beoltásával növelhető a nagy értékű kései szüretelésű, szamorodni, aszú és jégborok íz- és aroma-komplexitása, savérzetének szépsége. A Level 2TM alacsonyabb illósavszinttel erjeszt, mint a normál S. cerevisiae élesztők a Torulaspora kiugró ozmotoleranciája és a hozzá kiválasztott alacsonyabb illósav termelésű S. cerevisiae miatt. A Torulaspora élesztő 20 mg/l szabadkénessav határ alatt használható.
1. Beoltás 25 g/hl Toluraspora delbrueckii
2. Beoltás 4 nappal később 25 g/hl Saccharomyces cerevisiae
BiodivaTM Toluraspora delbrueckii élesztő aszúk, szamorodnik, jégborok, késői szüretelésű KM borok erjesztésére. Megfelelő tápanyag ellátottság mellett kb. 10,5 tf% alkoholtartalomig önmagában is képes erjeszteni, viszont az íz- és aromakomplexitás kialakítása miatt más Saccharomyces cerevisiae élesztővel kombináltan, egymás után oltva ajánljuk a használatát (lásd a Level2 leírását). A Biodiva-hoz választható élesztők az Uvaferm 228, HPS, CGC-62, PM, SLO.
Adagolás: 25 g/hl Toluraspora delbrueckii, majd 4 napra rá 25 g/hl dózisban a kiválasztott Saccharomyces cerevisiae.
A Torulaspora élesztő 20 mg/l szabadkénessav határ alatt használható.
  ROZÉBOROKHOZ AJÁNLOTT UVAFERM ÉLESZTŐK
UVAFERM PM Fajtajelleges, elegáns, gyümölcsös rozék masszív, robusztus élesztője. Vörösborkészítés „melléktermékeként" készülő magas alkoholtartalmú rozéborokhoz is ezt az élesztőt használjuk
UVAFERM ALB Gyümölcsös és fajtajelleges rozék
UVAFERM CGC-62 YSEO Nagyon illatos, erjedési észteres, gyümölcsös rozék
UVAFERM CEG Illatos, gyümölcsös rozék
  VÖRÖSBOROKHOZ AJÁNLOTT UVAFERM ÉLESZTŐK
UVAFERM
DANSTIL A
Egészséges, tisztaízű vörösborok, jó tanninextrakciójú, gyors és megbízható élesztője. Jó szín
UVAFERM CM Tanningazdag, testes, fűszeres, gyümölcsös vörösborok, kiváló színkihozatal. Bordeaux és Burgundia egyik fő élesztője. Érlelésre szánt vörösborokhoz
UVAFERM VN Gyümölcsös, fajtajelleges, szín- és tanningazdag, (bársonyos tanninok), jó színintenzitású, borokat erjesztő élesztő
UVAFERM BDX YSEO Bordeaux-i típusú nehéz, testes, telt, tanningazdag, fajtajelleges, illatos borok, kiváló színkihozatal
UVAFERM NEM Tanningazdag, különösen bársonyos, telt, mediterrán típusú vörösborok, kiváló szín
Uvaferm HPS YSEO Nagyon telt, -kerek, -komplex borok, különleges illat- és ízvilág, jó színextrakció
UVAFERM 43 YSEO Kiemelkedő alkoholtartalmú, tanningazdag, koncentrált vörösborok masszív élesztője. A legfruktofilebb Lallemand élesztő! Ez a tulajdonság meleg, aszályos évjáratok magas mustfokú szőlőinél különösen fontos, ha maradék cukor nélkül szeretne nagy vörösborokat erjeszteni.
UVAFERM 299 Rubinvörös árnyalatú, telt, kerek, gyümölcsösen illatos vörösborok erjesztésére. Korán forgalomba kerülő vörösborok No1 élesztője: gyümölcsös, telt, kerek, nem bántó tanninú, jól iható újborok! Pinot noir erjesztésére kiemelten ajánljuk.
UVAFERM PM Kiemelkedő alkoholtartalmú vagy hidegben erjedő vörösborok robusztus élesztője
  PEZSGŐALAPBOROK ÉLESZTŐI
UVAFERM
DANSTIL A
Könnyű, üde pezsgőalapborok
UVAFERM CM Könnyű, üde, gyümölcsös pezsgőalapborok
UVAFERM CEG Gyümölcsös, hosszú ideig friss, üde alapborok
UVAFERM 228 Illatos fajtákból készülő pezsgőalapborokhoz
  PEZSGŐÉLESZTŐK
UVAFERM
DANSTIL A
Megbízható, jól és gyorsan erjesztő élesztő tankpezsgőkhöz.
UVAFERM BC Masszív, kiválóan autolizáló élesztő tank és palackos pezsgőkhöz (transvasier eljárás)
UVAFERM PM Üdébb tankpezsgők, Spumante, hidegtűrő, masszív élesztője
UVAFERM PMA Palackos erjesztésű pezsgők kivételesen jól ülepedő és jól autolizáló élesztője
  HIDEGTŰRŐ ÉLESZTŐK
UVAFERM PM Szoktatás után kb. 6°C-tól már erjeszteni képes gyors, masszív, alkoholtoleráns, killeraktív élesztő
UVAFERM 228 Szoktatás után kb. 6-7°C-tól már erjeszteni képes gyors élesztő
UVAFERM SLO Szoktatás után kb. 7-8 °C-tól már erjeszteni képes masszív, gyors, killeraktív élesztő
UVAFERM CEG Szoktatás után kb. 7°C-tól már erjeszteni képes normál erjedésintenzitású élesztő
  AZ ÚJRAERJESZTÉS ÉLESZTŐI
UVAFERM BC Masszív, robusztus, alkoholtoleráns, killeraktív élesztő, S. cerevisiae, var. Bayanus (a régi nomenklatúra szerint)
UVAFERM PM Hidegtűrő, masszív, robusztus, alkoholtoleráns, killeraktív élesztő, S. cerevisiae, var. Bayanus (a régi nomenklatúra szerint)
UVAFERM 43 YSEO Újraerjesztéshez a masszív, de nem hidegtűrő élesztő, S.cerevisiae, var. Bayanus (a régi nomenklatúra szerint). 14-16 v/v% alkohol-tartalomnál elakadt vörösborok újraerjesztésére.
FRUCTOFERM W33 Rossz G/F arány miatt elakadt tételek újraerjesztéséhez. Saccharomyces cerevisiae. Dózisa 50 g/hl, és más élesztőt nem igényel. Az alkoholtolerancia határa 14,7 tf%