LALLZYME HC - pektinbontó enzim 10 g-os kiszerelésben
Szőlők és gyümölcsök pektinbontására, aroma és színextrakciójára.
Adagja 2-3 g/q.
LALLZYME BETA - aromafelszabadító enzim 10 g-os kiszerelésben
Fehér- és rozéborok, illatos gyümölcsök cefréinek aroma-felszabadítására. Adagolás: végerjedésben vagy első fejtéskor. 3-4 hét hatóidő. Borokban a kénezés a Lallzyme BETA hatását nem befolyásolja, viszont a derítőszerek (bentonit, tannin, kovasavszol) inaktíválják az enzimet. Adagja 5 g/hl vagy 5 g/q.
DANSTIL A - fajélesztő 20 g-os kiszerelésben
Fehér mustok, kékszőlő- és gyümölcscefrék gyors és megbízható élesztője.
Adagja 20 g/hl vagy q. Penészes, rothadt szőlő és gyümölcs esetén 30 g/hl vagy q. Újraoltáshoz 50 g/hl.
Uvaferm CM – fajélesztő 20 g-os kiszerelésben
Fehér mustok, kékszőlő cefrék valamint csonthéjas és bogyós gyümölcsök pálinkacefréinek erjesztésére. Gyors és megbízható élesztő.
Adagja 20 g/hl vagy q. Penészes, rothadt szőlő és gyümölcs esetén 30 g/hl vagy q. Újraoltáshoz 50 g/hl.
Uvaferm 228 – fajélesztő 20 g-os kiszerelésben
Illatos fehér szőlők és rozé mustok, valamint bogyós gyümölcsök, alma, körte, birsalma, birskörte, illatos szőlők pálinkacefréinek erjesztésére. Hidegtűrő (6-7 °C-tól már erjeszt), gyors és megbízható aromafelszabadító élesztő. Nagyon illatos, fajtajelleges borokat és pálinkákat erjeszt.
Adagja 20 g/hl vagy q. Penészes, rothadt szőlő és gyümölcs esetén 30 g/hl vagy q. Újraoltáshoz 50 g/hl.
Uvaferm PM – fajélesztő 20 g-os kiszerelésben
Illatos, gyümölcsös rozék és fehérborok kiváló élesztője. Aszúerjesztésre is.
Újraoltásra ez a legmegfelelőbb, legrobusztusabb élesztő.
Hidegtűrő (6 °C-tól már erjeszt), gyors és megbízható aromafelszabadító élesztő.
Adagja 20 g/hl vagy q. Penészes, rothadt szőlő és gyümölcs esetén 30 g/hl vagy q. Újraoltáshoz 50 g/hl.
UVAVITAL - élesztőtápanyag 20 g-os kiszerelésben
Komplex tápanyag az élesztő tápanyag-utánpótlására. Borok és párlatok íz- és illat javítása, erjedési illat- és ízproblémák előfordulásának jelentős csökkentése.
Adagja 20 g/hl vagy q.
OPTIMUM-WHITE – aromamegőrző redukáló hatású élesztőtápanyag 30 g-os kiszerelésben
Csökkenti a redox potenciált, védi az aromaanyagokat a káros oxidációtól. Használatával jóval illatosabb, összetettebb aromavilágú fehér- és rozé borok, pálinkák erjeszthetők. A musttisztítás és színelés után keverendő a cefrébe 30 g/hl dózisban. Sauvignon Blanc és muskotály fajták esetén első fejtéskor újra érdemes 20 g/hl-t használni belőle. Pálinkacefréknél dózisa 30 g/hl a beélesztőzés előtt. Alkalmazásától függetlenül használjuk az Uvavital komplex élesztőtápanyagot.
OPTI-RED - színmegőrző, színstabilizáló, teltségérzet fokozó anyag 30 g-os kiszerelésben
A kékszőlő cefrézése után azonnal keverjük a szőlőhöz.
Adagja 30 g/q.
UVAFERM ALPHA - almasavbontó baktériumkultúra vörös- és fehér borok almasavbontására
2,5 g-os tasak 2,5 hl-hez, 2,5 q-hoz.
REDULESS – rézélesztő 30 g-os kiszerelésben
Erjedés után jelentkező kén-hidrogénes, szulfitos, bökzeres szagproblémák kezelésére. Ne levegőztessük a bort, úgy kezeljük le a REDULESS-szel. Dózisa: 30 g/hl. Derítés után 7 nap múlva fejtsünk. Két héten belül (!!!) mindenképpen fejtsük le a bort a derítési aljról, oly módon, hogy az alj egyáltalán ne kerüljön át a színelt borba. Ez a fejtés már lehet nyílt fejtés.

 

     
 

A fenti termékeket a kistermelők a gazdaboltokban szerezhetik be.

 

A kis kiszerelésű termékeket a Harmath Ker. Bt. forgalmazza és teríti országos szinten a gazdaboltok részére.
Harmath Ker. Bt. 2013 Pomáz, Mikszáth K. u. 11. Tel./fax: 26/325-956

 
     

 

 

 
A fenti termékeket a gazdaboltok beszerezhetik a következő címen:
Harmath Ker. Bt. 2013 Pomáz, Mikszáth K. u. 11. Tel./fax: 26/325-956

Honlap: www.harmathker.hu