NÉHÁNY KAPCSOLÓDÓ BORÁSZATI PUBLIKÁCIÓ

 

Ezeknek az oldalaknak a megtekintéséhez az Adobe Reader program szükséges. A program letölthető: INNEN

 

1. KOVÁCS TAMÁS, VAS GYÖRGY, GÁL LAJOS (1997):
Szárított fajélesztőstarterek almasavbontó-képességének összehasonlítása; az élesztős almasavcsökkentés
hatása a baktériumos almasavbontásra.
Magyar Szőlő- és Borgazdaság. 3: 16-19.

 

2. KOVÁCS TAMÁS (1999):
Egyes kéntartalmú aromaanyagok és a bakszagprobléma a borászatban.
Magyar Szőlő- és Borgazdaság. 1: 23-27.

 

3. KOVÁCS TAMÁS (1999):
A bor minőségét befolyásoló néhány tényező: a szőlő és a must tápanyag-ellátottsága, valamint a borászati enzimek és starterkultúrák.
Magyar Szőlő és Borgazdaság. 2: 23-25.

 

4. KOVÁCS TAMÁS (2000):
Erjedési problémák és ezek okai.
Kertészet és Szőlészet.

 

5. KOVÁCS ISTVÁN, KOVÁCS TAMÁS (2004):
Innovációs nagydíj. Go-Ferm rehidratációs élesztőtápanyag.
Borászati Füzetek.

 

6. KOVÁCS ISTVÁN, KOVÁCS TAMÁS (2005):
Tápanyagok szerepe az élesztő tevékenységében. Élesztőtápanyagok az erjesztésben.
Borászati füzetek. 3: 31-33.

 

7. KOVÁCS TAMÁS, KOVÁCS ISTVÁN (2005):
Almasavbontás fehér- és vörösborokban. A spontán és az irányított almasavbontási folyamat megítélése, szerepe és eredménye.
Borászati füzetek. 4: 38-41.

 

8. KOVÁCS TAMÁS (2006):
Rossz G/F arány miatt elakadó erjedések. A megoldás egy új fruktofill fajélesztő.
Borászati Füzetek. 1: 31-32.

 

9. PANYIK GÁBORNÉ Dr (2006):
A DRIFINE borászati alkalmazásának tapasztalatai.
Borászati füzetek: 3. 33-35.

 

10. KOVÁCS TAMÁS, KOVÁCSNÉ BERÁR OLGA (2007):
Pektinázok és macerázok a borászatban.
Borászati füzetek. 3: 24-27.

 

11. KOVÁCS TAMÁS, KOVÁCSNÉ BERÁR OLGA (2008):
Spontán almasavbomlás vagy irányított almasavbontás (I. rész).
Borászati füzetek. 1: 28-30.

 

12. KOVÁCS TAMÁS, KOVÁCSNÉ BERÁR OLGA (2008):
Spontán almasavbomlás vagy irányított almasavbontás (II. rész).
Borászati füzetek. 2: 28-31

 

13. KOVÁCS TAMÁS, KOVÁCSNÉ BERÁR OLGA (2008):
A szárított fajélesztő minősége és a borminőség. Közvetlen ok-okozati összefüggések. Gyakorlati információk.
Borászati füzetek. 3: 23-26.

 

14. KOVÁCS TAMÁS, KOVÁCSNÉ BERÁR OLGA
Borok kén-hidrogénes, szulfidos, szulfitos szaghibáinak elkerülése, kezelése. SPECIÁLIS TÁPANYAGOK, DERÍTŐSZEREK.

 

15. KOVÁCS TAMÁS, KOVÁCSNÉ BERÁR OLGA (2011):
Biztos recept Brettanomyces ellen: NO BRETT INSIDE.
Borászati füzetek.2: 20.

 

16. KOVÁCS TAMÁS, KOVÁCSNÉ BERÁR OLGA (2011):
Biobor - az erjesztés, almasavbontás irányításának fontossága.
Borászati Füzetek. 3: 20-21

 

17. KOVÁCS TAMÁS, KOVÁCS ISTVÁN (2011):
Az erjesztés és almasavbontás irányításának fontossága.
Kerti Kalendárium.

 

18. KOVÁCSNÉ BERÁR OLGA, KOVÁCS TAMÁS (2013):
Tápanyagok a bor és pálinkakészítés technológiájában.
Kerti Kalendárium.

 

19. KOVÁCS TAMÁS (2014): 
Újdonságok a borászatban. 
Borászati füzetek.

 

20. KOVÁCS TAMÁS, KOVÁCSNÉ BERÁR OLGA, KOVÁCS ISTVÁN (2015):
Fahéjsavszármazékok, Brettanomyces, almasavbontás és a brettes szaghibák megjelenésének összefüggései.
Borászati füzetek.

 

21. VILLANGÓ SZABOLCS, PÁSTI GYÖRGY, KÁLLAY MIKLÓS, LESKÓ ANNAMÁRIA et al. (2015):
A Syrah fenolos érettségének elősegítése egy új lombtrágya alkalmazásával.
Borászati füzetek különszám a Szőlőtermesztési és borászati tudományos konferenciáról.

 

22. KOVÁCS TAMÁS, KOVÁCSNÉ BERÁR OLGA (2016):
A klímaváltozás okozta évjárati bizonytalanságok hatásának csökkentése a Lalvigne termékekkel.
Borászati füzetek 2.szám.

 

23. KOVÁCSNÉ BERÁR OLGA (2017): LalVigne. Információk és legújabb kutatási eredmények.
Pécs, Szekszárd, Eger, borászati rendezvények, 2017 április 11-12-13.


(