ÉLESZTŐBÁZISÚ „LOMBTRÁGYA” TERMÉKEK

LALVIGNE MATURE

A kékszőlők fenolos és tanninérettségét teszi kiegyenlítettebbé és hozza jóval előre. A bogyók és a fürtök kiegyenlítetten színeződnek, és a szőlő nagyobb energiát képes a tanninérésre fordítani. Több aroma és aromaelőanyag képződik, és a szőlő immunrendszerére is pozitívan hat. Az asszimilálható aminosav nitrogén mennyiségét nagy mértékben növeli, ami az erjedéslefutás és az erjedési illat- és szaghiba-mentességhez is jelentősen hozzájárul. Csökkenti az éretlen, vegetatív illatjegyeket, és fűszeresebbé teszi a vörösbor illatát. A bor tanninjai kevésbé agresszívek, kevésbé keserűek, jóval édesebb/kerekebb ízérzetűek lesznek.
Jó évben 1,5-2 tf% várható alkohollal alacsonyabb érettségnél már bekövetkezik a tanninérés!
Rossz évben, mint a 2014-es, terméskorlátozott szőlőnél egyáltalán bekövetkezik az egyöntetű tanninérés.

1. Kijuttatás: Permetezés 5 %-os zsendült állapotban 1 kg/ha LALVIGNE MATURE-val
2. Kijuttatás: Permetezés 10-12 nappal később 1 kg/ha LALVIGNE MATURE-val

További információk a termékkatalógusban.
LALVIGNE AROMA A fehérszőlők aromapotenciálját fokozza és érettségét teszi kiegyenlítettebbé. Hatására alapvetően több aromavédő glutation képződik a szőlőben. Több aroma és aromaelőanyag keletkezik, és a szőlő immunrendszerére is pozitívan hat. Az asszimilálható aminosav nitrogén mennyiségét nagy mértékben növeli (legalább 30-50 %-kal), ami az erjedéslefutás és az erjedési illat- és szaghiba-mentességhez is jelentősen hozzájárul. Csökkenti az éretlen,  vegetatív illatjegyeket, javítja a fajtajelleget és a bor gyümölcsösségét.

1. Kijuttatás: Permetezés 5 %-os zsendült állapotban 3 kg/ha LALVIGNE AROMA-val
2. Kijuttatás: Permetezés 10-12 nappal később 3 kg/ha LALVIGNE AROMA-val

További információk a termékkatalógusban.
  A Borászati füzetek 2016/2. számában megjelenő új cikk:
A KLÍMAVÁLTOZÁS OKOZTA ÉVJÁRATI BIZONYTALANSÁGOK HATÁSÁNAK CSÖKKENTÉSE A LALVIGNE TERMÉKEKKEL
(Minőségjavítás, mely egyenértékű 10-15% terméskorlátozással)


Borászati füzetek külön kiadás 2015 (szőlőtermesztési és Borászati Tudományos Konferencia, Budapest).
A SYRAH FENOLOS ÉRETTSÉGÉNEK ELŐSEGÍTÉSE EGY ÚJ LOMBTRÁGYA ALKALMAZÁSÁVAL