AB VICKERS SÖRIPARI DERÍTŐSZEREK, SEGÉDANYAGOK
COMPAC CG (CCG 311) granulált
Üstderítőszer, a nemkívánatos fehérjék főzőüstben történő kicsapatására, az örvénykádban, és az erjesztőtartály alján a holt élesztővel együtt történő eltávolítására.

Dózisa: 1-3 g/hl.
Adagolás a komlóforralás vége előtt 10 perccel.

Hatásai:
• a forróseprőt kompaktabbá teszi
• vitálisabbá teszi az élesztőt, mivel az élesztő sejtfalát slejmosító anyagokat eltávolítja, így gyorsítja, egyenletesebbé, tökéletesebbé teszi az erjedést
• javítja a tisztulást, a szűrhetőséget, lényegesen csökkenti a szűrési segédanyagigényt
• javítja a sörstabilitást
FOAMSOL Habzásgátló emulzió.

Adagja: 2-10 ml/hl. Adagolás komlóforralásnál és/vagy az erjesztőtartályok töltésénél.

Megakadályozza a sörlé habzását a komlóforralásnál. Ez védi a habpozitív fehérjéket és az alfasav-tartalmat. Valamivel kevesebb komló szükséges, és könnyebben tisztítható az üst. 

Az erjesztőtérben is megakadályozza a kihabzást. Jobban feltölthetők a tankok. Habaktív anyagok védelme. A kovaföldszűrés maradéktalanul eltávolítja.
NOTTINGHAM 
ALE
Szárított fajélesztő.

Illatos felsőerjesztésű sörök erjesztésére rendkívül jól használható.
Bizonyos technológiai lépések - megfelelő hőmérsékleti paraméterek - betartása mellett, remek lager sörök erjeszthetők vele.
Jól tárolható, száraz, hűvös helyen akár évekig is, a polcról bármikor levehető, így a technológia élesztő utánpótlása biztonsággal megoldottá tehető. Tiszta technológiával ez az élesztő is többször visszaforgatható.
Dózisa: 25-50 g/hl.
OPTI-White Magas glutation (antioxidáns tripeptid), aminosav és élesztősejtfal tartalmú élesztőtápanyag.

Dózisa: 20-30 g/hl.
Adagolás a beélesztőzéssel egy menetben. Az élesztőt már akár az Opti-White-os vízben lehet rehidratálni.

Hatásai:
  • Jóval illatosabb, gyümölcsösebb, illat és ízgazdagabb lesz a sör, és kevésbé lesz hajlamos az öregedésre (a glutation természetes élesztő  antioxidáns hatására).
  • Az élesztő sejtmembránja erősebb lesz (szterolok, telítetlen zsírsavak), jobban dolgozik, jobban is ülepszik.
SERVOMYCES 5,5% szervesen kötött cinket tartalmazó inaktív sörélesztő.

A teljes erjedési folyamat során megfelelő mennyiségű, jól felvehető cinkkel látja el az élesztőt.
Tisztább ízű, illatú, jobban iható söröket erjeszthetünk a Servomyces alkalmazásával.
Gördülékenyebbé és gyorsabbá teszi az erjedést.
Dózisa 1 g/hl.
UVAVITAL Élesztőautolizátumot, sejtfalat, vitaminokat, mikroelemeket, szerves és szervetlen nitrogén forrást tartalmazó komplex élesztőtápanyag. 10-20 g/hl dózisban adagolandó, a komlóforralás befejezése előtt 10 perccel, az aromakomlóval egy lépésben.

Hatásai:
  • Gyors, egyenletes erjedés, illat és szaghibák nélkül (ha a higiénia rendben van). Gyorsabb diacetilbontás.
  • Tisztább ízek, illatok, teltebb, kerekebb, komplexebb, aromagazdagabb sör.
  • Alapvetően jobb minőségű, aktívabb, jobb élő-holt sejtarányú élesztő az erjedés végén.
DRIFINE Nem jelölésköteles halhólyag kollagén sör derítőszer.

A kisüzemi sörfőzdék technológiájába rendkívül jól beilleszthető. A sör diacetilbontása után, 4 g/hl dózisban, a megfelelő előkészítést követően a hideg, 0-4 °C-os sörbe kell keverni, majd két nap alatt kiülepíti az élesztőt, a fehérje nagy részét és más zavarosító anyagokat is. A tömör üledékről a sör könnyen lefejthető, majd szűrhető.

A Drifine kollagénes derítés hatásai:
  • Nagy hatékonysággal, gyorsan tükrösre tisztít
  • Ennek következtében könnyebben szűrhető, szűrés után is tükrösebb, fehérjestabilabb lesz a sör
  • Tisztább illatú és ízű lesz a sör
  • Javul az eltarthatóság is
A fenti anyagok GMO-mentesek!