LALLZYME HC - pektinbontó enzim 10 g-os kiszerelésben
Szőlő- és gyümölcsök pektinbontására, aroma- és színextrakciójára. Elfolyósítja a cefrét, ezáltal az erjedés gördülékenyebbé válik, a fajélesztővel a cukor gyorsabban és maradéktalanul ki tud erjedni. Hatására jóval aromatikusabb, gyümölcsösebb, fajtajellegesebb lesz a pálinka. Nem helyettesíti a fizikai aprítást! Adagja 2-3 g/q.
LALLZYME BETA - aromafelszabadító enzim 10 g-os kiszerelésben
Illatos gyümölcsök cefréinek aroma-felszabadítására. Adagolás: végerjedésben. 3-4 hét hatóidő. Ajánlott illatos szőlőfajtákhoz (Irsai, Cserszegi, Tramini, muskotály, stb.), almához, birshez, muskotályos szilvához. Ha körtéhez használjuk, erjedés után 10 nappal már főzzük le a cefrét. Ebben az esetben nem várhatjuk ki a 3-4 hetet, mert a körte fajtajelleg ebben az esetben már csökken. Adagja 5 g/hl vagy 5 g/q.
DANSTIL A - fajélesztő 20 g-os kiszerelésben
Fehér mustok, kékszőlő- és gyümölcscefrék gyors és megbízható élesztője. 10 °C-tól már erjeszt.
Adagja 20 g/hl vagy q. Penészes, rothadt szőlő és gyümölcs esetén 30 g/hl vagy q. Újraoltáshoz 50 g/hl.
Uvaferm CM – fajélesztő 20 g-os kiszerelésben
Csonthéjas és bogyós gyümölcsök pálinkacefréinek erjesztésére. Fehér és vörösborok erjesztésére is kiválóan alkalmas. Gyors és megbízható élesztő. 10 °C-tól már erjeszt.
Adagja 20 g/hl vagy q. Penészes, rothadt szőlő és gyümölcs esetén 30 g/hl vagy q. Újraoltáshoz 50 g/hl.
Uvaferm 228 – fajélesztő 20 g-os kiszerelésben
Illatos fehér szőlők és rozé mustok, valamint bogyós gyümölcsök, alma, körte, birsalma, birskörte, illatos szőlők pálinkacefréinek erjesztésére. Körte fajtajelleg növelésre a legkiemelkedőbb élesztő. Meggy erjesztésére is kiváló. Hidegtűrő (6-7 °C-tól már erjeszt), gyors és megbízható aromafelszabadító élesztő. Nagyon illatos, fajtajelleges borokat és pálinkákat erjeszt.
Adagja 20 g/hl vagy q. Penészes, rothadt szőlő és gyümölcs esetén 30 g/hl vagy q. Újraoltáshoz 50 g/hl.
UVAFERM PM – kiemelten hidegtűrő fajélesztő 20 g-os kiszerelésben
Fehér mustok, kékszőlő- és gyümölcscefrék gyors és megbízható élesztője. Kiváló rozé élesztő! 6 °C-tól már erjeszt.
Adagja 20 g/hl vagy q. Penészes, rothadt szőlő és gyümölcs esetén 30 g/hl vagy q. Újraoltáshoz 50 g/hl.
UVAVITAL - élesztőtápanyag 20 g-os kiszerelésben
Komplex tápanyag az élesztő tápanyag-utánpótlására. Borok és párlatok íz- és illat javítása, erjedési illat- és ízproblémák előfordulásának jelentős csökkentése. Alapvetően javítja a gyümölcscefrék alkohol kihozatalát, és a pálinkák íz- és aromavilágát. Adagja 20 g/hl vagy q.
OPTIMUM-WHITE – aromamegőrző redukáló hatású élesztőtápanyag 30 g-os kiszerelésben
Csökkenti a redox potenciált, védi az aromaanyagokat a káros oxidációtól és a cefre saját magában jelenlévő aromakötő fenolos anyagaitól! Használatával jóval illatosabb, összetettebb aromavilágú pálinkák, fehér- és rozé borok erjeszthetők. Pálinkacefréknél dózisa 30 g/hl a beélesztőzés előtt, és 10 g/hl Uvavital komplex élesztőtápanyag beélesztőzéskor, magasabb cukortartalmú cefrék esetén (Szomolyai cseresznye,  szőlő) még 10 g/hl a végerjedésben.
Reduless – rézélesztő 30 g-os kiszerelésben
Böckseres, kén-hidrogénes cefrék, borok kezelésére a lefőzés előtt. 30 g/hl dózisban keverjük a cefrébe, borba, majd 2 nap várakozási idő után kifőzhetjük a kezelt tételt.
Foamsol - habzásgátló
Az erjesztőtartályban és a főzőüstben is megszűnteti a habzást. Dózis: 5-10 ml/hl. Borseprőnél emeljük a dózist kétszeresére.
 

 

     
 

A fenti termékeket a kistermelők a gazdaboltokban szerezhetik be.


A kis kiszerelésű termékeket a Harmath Ker. Bt. forgalmazza és teríti országos szinten a gazdaboltok részére.
Harmath Ker. Bt. 2013 Pomáz, Mikszáth K. u. 11. Tel./fax: 26/325-956

 
     

 

 


A fenti termékeket a gazdaboltok beszerezhetik a következő címen:
Harmath Ker. Bt. 2013 Pomáz, Mikszáth K. u. 11. Tel./fax: 26/325-956

Honlap: www.harmathker.hu